Jan en Alla

Mijn naam is Jan Barendse, de voorganger/pastor van Ichtus Pinkstergemeente Zaandam.

Ik ben 12 Juli 1975 geboren in Haarlem. Toen ik 3 jaar oud was verhuisden mijn ouders naar Duitsland. Op zeventien jarige leeftijd (1992) gingen we weer terug naar Nederland en twee jaar daarna vertrok ik richting Amerika. Hier verbleef ik drie jaar. Inmiddels woon ik nu al weer meer dan tien jaar aan een stuk in Nederland. Ik heb een oudere zus die in Duitsland woont, en twee jongere broers.

Toen ik eenentwintig en pas afgestudeerd was van de bijbelschool, ben ik getrouwd (1997). Mijn vrouw heet Alla en komt oorspronkelijk uit Rusland. We hebben elkaar op de bijbelschool in Amerika leren kennen. We hebben een zoon, Rafael.

Al op heel jonge leeftijd had ik het verlangen om voorganger te worden en om de hele wereld over Jezus te vertellen. Aan de ene kant was dit mijn persoonlijke verlangen, aan de andere kant voelde ik ook Gods roeping op mijn leven. Verlangen en roeping gaan samen. Mijn vrouw en ik hebben erg genoten van de opleiding op Zion Bible College, Rhode Island. Nadat ik was afgestudeerd heb ik eerst 4 jaar in de Pinkstergemeente Amsterdam gewerkt als jeugdleider. Tijdens het laatste jaar in Amsterdam werd ik veel gevraagd om te spreken in verschillende kerken. In die tijd werd ik ook veel benaderd om voorganger te worden. Uiteindelijk hebben mijn vrouw en ik gekozen voor de kleinste kerk en dat was de Pinkstergemeente Zaandam (nu Ichtus Pinkstergemeente Zaandam). Deze Gemeente is in beweging en is enorm aan het groeien.

Het werk als voorganger is mooi als je ergens naar toe gaat. Een kerk moet in beweging zijn, ze moet groeien, dat is natuurlijk. Een kerk moet naar buiten gericht zijn. Wat wel altijd hetzelfde blijft is dat de gemeente zich vast moet houden aan het Woord van God en ze dient daarbij altijd de goede boodschap over Jezus Christus te verspreiden. Toch zijn ook veel dingen die veranderen. De kerk moet vooruit gaan om de nieuwe generatie te bereiken. Je moet hun ‘taal’ spreken. Daarmee bedoel ik dat je het evangelie op een creatieve manier kunt brengen, dat je de kerkdiensten hedendaags kunt inrichten. De kunst is om dat te doen zonder de waarheden te laten verwateren.

© 2018 – Ichtus Pinkstergemeente Zaandam

Bloemgracht 101, 1502 WB Zaandam
Postbus 254, 1500 EG Zaandam

email: ichtus@live.nl

privacy-statement

Samenkomsten

zondag 10:00 uur: dienst,
met kinderprogramma en creche

dinsdag 9:15 uur: gebed

vrijdag 19:30 uur: jeugd